Utbildningar

Bli proffs på enskilt avlopp - anmäl dig till diplomkurs för entreprenörer


Vi håller diplomkurser på flera platser runt om i landet. Tid och plats ser du i vår kalender lite längre ner på sidan. Har du frågor om våra diplomkurser så ringer du eller mailar till oss på FANN direkt. Ring oss på nummer 08-761 02 21, eller maila till post@fann.se


Diplomkurser 2018/2019:

Det kommer nya kurser från november 2019 - april 2020.

  • Inga kurstillfällen hittades


 

Om diplomkursen

Diplomkursen består av två separata heldagar. Kurserna genomförs på olika orter runt om i landet, hittar du inget datum som passar dig? Skicka en intresseanmälan till post@fann.se eller så en signal så hör vi av oss när nya kurstillfällen fastslagits. Kostnaden för hela kursen är 3 000 kr, men alla entreprenörer som auktoriserar sig och sedan anlägger 5 eller flera dokumenterade FANN-avlopp inom 12 månader från kurstillfället får tillbaka hela summan! 

 

Dag ett 

Vi börjar kursen med teori och diskussion kring småskalig VA-teknik, EU-standarder och Havs-och vattenmyndighetens förslag till ny förordning. Vilka olika reningstekniker finns det på marknaden? Vilka fördelar och nackdelar med de olika systemen finns det? Vad innebär de krav som kommunen ställer och hur ska du som entreprenör säkerställa att en anläggning blir korrekt utförd?  

 

Dag två 

Den andra dagen består av mer praktiska inslag med dimensioneringsuppgifter och slutligen ett kunskapstest. Vi går igenom eventuella frågor och informerar om FANNs webbtjänst FANN Tool – som alla FANN Auktoriserade entreprenörer får tillgång till. Vi går också igenom FANN Avloppssystem, från första generationens avloppssystem - till dagens Minireningsverk och Infiltrationsreningsverk.  

 

Diplomutdelning

Diplomutdelning sker efter godkänt kunskapsprov och korrekt genomförd och dokumenterad installation. Nu är du FANN Auktoriserad entreprenör och får ta del av alla fördelar som ingår i FANN Auktoriserad-konceptet. 

 

När du är FANN Auktoriserad entreprenör

Alla FANN Auktoriserade entreprenörer anges på vår hemsida och rekommenderas av FANN. Inte nog med det – fastighetsägare som använder vår webbtjänst FANN Start kan direkt välja att kontakta dig för att få hjälp med att åtgärda sitt avlopp. Det innebär att vi ger dig potentiella kundkontakter som du kan se när du loggar in i FANN Tool! I FANN Tool sköter du all din administration, du skapar själv typritningar och laddar ner alla dokument  som kommunen vill ha, du laddar upp din dokumentation och kan säkert spara alla uppgifter.


Vi har säljare i hela landet som dagligen besöker, hjälper och informerar entreprenörer, grossister och kommuner om våra system. Är du FANN Auktoriserad entreprenör får du en egen kontakt med en säljare i just ditt område. Dessutom får du ett VIP-nummer till vår support så att du slipper stå i telefonkö de dagar många ringer till oss, ditt samtal kommer alltid att vara prioriterat! 


Vi erbjuder löpande fortsättningskurser för våra auktoriserade entreprenörer. Vi håller även kortare utbildningsdagar med grossister och säljare som vill ha bättre förståelse för småskalig avloppsrening, det sker oftast på plats hos företaget. Utöver det så håller vi ibland informationsdagar för miljöinspektörer kring bland annat infiltration och markbäddar.